­ KAVURMALI MIKLA | Kültür Portalı

Kavurmalı Mıkla - Adıyaman

Tereyağı, kışlık kavurma ve yumurta ile  yapılan pratik bir yemektir.

Kavurmalı Mıkla Malzemeleri Nelerdir? (4 Kişilik)

  • 2 topak Kavurma                                
  • 6 adet Yumurta                                  
  • 2 yemek kaşığı Tereyağı                                 
  • Yeteri kadar Tuz                                          
  • 1 çay kaşığı Karabiber                                 

Kavurmalı Mıkla Nasıl Yapılır?

Mıkla tavasında eriyen doğranmış kavurma ilave edilir. Yağda kızaran kavurmaya yumurtalar kırılır. Kaşıkla çevrilerek pişirilen kavurma ve yumurta katılaşınca tavanın altı söndürülür, karabiber serpilerek servis edilir.

Kaynak: Öncü,M.(2016).Adıyaman Cemile Mutfak Kültürü. Adıyaman Tanıtma Vakfı Yayınları(ATAV)

Görüntülenme Sayısı : 1032    Eklenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2019 Salı