­ ANTAKYA KÜNEFESİ | Kültür Portalı

Antakya Künefesi - Hatay

İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir. Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepside biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm incelikte yayılıp sıkıca bastırılır. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte düzgün bir biçimde yayılıp, hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Üzerine hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak Servis yapılır. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.

Görüntülenme Sayısı : 8731    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Nisan 2018 Çarşamba