­ HAMUR DOLMASI | Kültür Portalı

Hamur Dolması - Denizli

MALZEMELER: • ½ kg. un • 1 adet soğan • 1 su bardağı bulgur • 200 gr. kavurma veya kıyma • Karabiber • Tuz • Su

 

HAZIRLANIŞI: Bir kapta un ve tuz karıştırılarak, su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Bulgur sıcak suda kabartılır. Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda kavrulur. Üzerine kıyma veya kavurma eklenir biraz daha karıştırılır. En son bulgur ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır, yuvarlanır ve hazırlanan iç ile doldurulup, kapatılır. Bir tencerede su kaynatılır ve bu suda hazırlanan hamurlar 4-5 dakika pişirilip, kevgirle servis tabağına alınır. Üzerine çökelek serpilir. Yağda kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve karabiber serpilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Saadet BULUT Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1758    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba