­ HAMUR DOLMASI | Kültür Portalı

Hamur Dolması - Denizli

• 200 g kavurma veya kıyma
  • Karabiber
  • Su

Hamur Dolması Nasıl Yapılır

Bir kapta un ve tuz karıştırılarak, su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Bulgur sıcak suda kabartılır. Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda kavrulur. Üzerine kıyma veya kavurma eklenir biraz daha karıştırılır. En son bulgur ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır, yuvarlanır ve hazırlanan iç ile doldurulup, kapatılır. Bir tencerede su kaynatılır ve bu suda hazırlanan hamurlar 4-5 dakika pişirilip, kevgirle servis tabağına alınır. Üzerine çökelek serpilir. Yağda kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve karabiber serpilir.

Tarif: Saadet BULUT Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 7052    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2022 Salı