­ ARABAŞI | Kültür Portalı

Arabaşı - Denizli

MALZEMELER: • Un • 1 tavşanın eti • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay bardağı yağ • 5-6 bardak su • 4-5 adet kuru biber

 

HAZIRLANIŞI: Tavşan eti haşlanır. Parçalara ayrılır. Eti ile çorba yapılır. Su, un ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamuru ve çorba ayrı ayrı yenir. Tepsiye hamur dökülerek, ortasına bir kase çorba konulur. Üzerine biber ve tuz eklenerek servis yapılır. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Mukaddes KARATEKE Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2121    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Kasım 2017 Pazartesi