­ KABARTLAMA (PİŞİ) | Kültür Portalı

KABARTLAMA (PİŞİ) - Manisa

Malzemeler: 4 su bardağı un, 2 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt ya da süt, 1 kg yoğurt, 100 gr tereyağı, 1 yumurta. 4-5 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: Un, bir su bardağı yoğurt ya da süt, yumurta, tuz yeterince su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. İki bezeye ayrılan hamur 10-15 dakika dinlendirilip 70-75 cm çapında yufkalar olarak açılır, 5 cm boyutlarında kare parçalar halinde kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Kızarıp kabaran parçalar kevgirle uygun bir kaba alınır, üzerine kaynar su dökülerek ağzı kapatılıp 1-2 dakika bekletilir, sonra suyu süzülür. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine tereyağda kavrulup sulandırılmış salça gezdirilir. Servis yapılırken de üzerine karabiber, kuru nane ve kırmızı pul biber serpilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2199    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı