­ ÇEVİRMELİ PİLAV | Kültür Portalı

Çevirmeli Pilav - Hakkari

Çevirmeli Pilav Malzemeleri (6 kişilik):

  • 500 gr pirinç 
  • 1 kase nohut Tavuk göğüs eti 
  • 3 adet sivri biber 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 

Çevirmeli Pilav Yapılışı:

Çevirmeli Pilav 15 dakikada hazırlanır 30 dakikada pişer. Tavuk göğsü ve nohut ayrı kaplarda haşlanır. Ayrı bir tencereye yağ konulur ve doğranmış biberler kavrulur. Üzerine tavuk eti, nohut ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konulur. Suyu ve tuzu eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen yemek ağız üstü bir tepsiye dökülerek servis edilir. 

Kaynak: Hakkari Valiliği, Hakkari Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1050    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2018 Cuma