­ FIRIN KURUSU FASULYESİ KAVURMASI | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması - Giresun

Fırın Kurusu Fasulyesi Kavurması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg fırın kuru fasulye
  • 2-3 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

Fırın Kurusu Fasulyesi Nasıl Yapılır

Kurutulumuş fasulye yıkanır ve haşlanır. Soğanlar ince ince doğranarak pembelesinceye dek kavrulur. Haşlanan fasulyeler soğana ilave edilir. Tuz eklenir. 5-10 dk. daha kavrulur. Sıcak olarak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 7512    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı