­ DESTİ KEBABI | Kültür Portalı

Desti Kebabı - Yozgat

Desti Kebabı yöreye has bir yemek türüdür. Tandır ekmeği ile yenir. Sokum ya da dürüm yapılır. 10 kişi için orta boy bir desti tercih edilmelidir.

Desti Kebabı İçin Gerekli Malzemeler: (10 Kişilik)

• 1 adet desti
  • 3 kg kuşbaşı et
  • 1 kg domates
  • 300 gr sarımsak
  • 200 gr. sivri biber
  • 200 gr tereyağı
  • Karabiber, tuz

Desti Kebabı Yapılışı:

Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak, kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Desti içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme destinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Destinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra desti kırılarak yemek destinin içinden servis yapılır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Yozgat Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 27501    Eklenme Tarihi : 23 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 03 Ağustos 2022 Çarşamba