­ BABAKANUÇ | Kültür Portalı

Babakanuç - Diyarbakır

• 2-3 yemek kaşığı sade veya sıvı yağ
  • 2 adet yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak

Babakanuç Nasıl Yapılır

Patlıcanlar ateşte közlenir. Közlenen patlıcanları kabukları soyulup derin bir kap içerisinde tahta tokmakla dövülür. İçine sarımsak,tuz ve yeşil biber katılarak dövmeye devam edilerek püre haline getirilir. Bir tavada yağ kızartılıp omlet gibi çırpılan yumurta pişirilip karıştırılarak parçalara ayrılır. Pişen yumurtanın üzerine patlıcan ilave edilerek biraz pişirilir. Yumurta konulmadığı zaman patlıcan püresinin üzerine kızdırılmış sade yağ dökülür. Not: Patlıcanlar kabuğu soyulmadan tüm olarak derin bir tencerede veya fritözde iyice kızartılarak ortasından yarılıp kaşıkla içi çıkarılabilir. Daha beyaz renkte ve hiç yağ çekmemiş olarak patlıcan içi elde edilmiş olur.

Diyarbakır Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 11844    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2022 Salı