­ AHTAPOT YAHNİ | Kültür Portalı

Ahtapot Yahni - Muğla

Malzemeler: - 1 kg ahtapot - 3 adet kuru soğan - 3 adet sivri biber - 3-4 diş sarımsak - 3-4 adet domates - 1 çay bardağı zeytinyağı - Tuz, karabiber Yapılışı: Bir tencerede su kaynatılır, ahtapot kaynayan suyun içine atılır. İyice haşlandıktan sonra suyu süzülür, iri parçalar halinde doğranır. Ayrı bir tencerede ya da tavada yağ ısıtılır. Soğan, biber ve sarımsaklar ince ince doğranıp sırayla kızgın yağa atılır, kavrulur. Doğranmış ahtapot eklenir. Ahtapot iyice kavrulduktan sonra domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince atılan tuz ve karabiberden sonra da servise hazır hale gelir. Ahtapot yahni servisi, Selimiye’de üzerine üç-dört dakika öncesinde kara kekik serpilerek yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 2396    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Haziran 2017 Pazartesi