­ SİMİT (İNCE BULGUR) KEBABI | Kültür Portalı

SİMİT (İNCE BULGUR) KEBABI - Gaziantep

SİMİT KEBABI MALZEMELERİ: • 1 Kg orta yağlı kıyma • 200 gr köftelik simit • 1 baş soğan • 5–6 diş sarımsak • 1 yemek kaşığı nane • karabiber, tuz HAZIRLANIŞI: Simit çok az su ile ıslatılır. Kebapçıların deyimi ile soğutulur. soğan ve sarımsakların ince doğranarak ( ince doğranmazsa kıyma dağılabilir) soğutulan simide eklenir biraz yoğrulur. Köfte yumuşayınca kıyma ve baharatlar konur iyice yoğrulur köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şişe geçirilir elle düzeltilerek köftenin şişin etrafına eşit oranda sarılması sağlanır orta hararetli ateşte şişler sık çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır
Görüntülenme Sayısı : 1554    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2017 Cuma