­ ALİNAZİK KEBABI | Kültür Portalı

Alinazik Kebabı - Gaziantep

• karabiber
  • kırmızıbiber
  • sade yağ

Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır

Yoğurt süzülür. Patlıcanlar ateşte közlenir közleme işlemine Gaziantep'te partılama ya da söğürme denir. Közlendikten sonra patlıcanların kabukları soyularak içi kesme tahtasında bıçakla kıyılır sonra elle yoğrularak veya tahta havanda dövülerek söğürme çok ince bir hale getirilir. Kıymaya biraz yağ ilave edilerek kavrulur. Tuz ve kırmızı biber eklenir. Kıyma çok kavrulmamalı yörenin deyimiyle sulu-tuzlu olmalıdır. Söğürme hafif ateşte ısıtılır ve bu arada içine süzülmüş yoğurt yavaşça katılır (yoğurt tatlı olmamalı, kıyma da ne çok katı ne de çok sulu olmalıdır), yoğurtlu söğürme ocakta hafif karıştırılırken dövülmüş sarımsak ilave edilir. Söğürme kaynamadan ocaktan indirilir servis tabağına çok ince bir şekilde yayılır. Hazırlanmış kıyma yoğurtlu söğürmenin üzerine döşenir. Yemeğimiz servise hazırdır.

Görüntülenme Sayısı : 95757    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2023 Pazartesi