­ GÜLLABİYE HELVASI | Kültür Portalı

Güllabiye Helvası - Edirne

• 200 ml su

• 60 g kabuğu soyulmuş, kavrulmuş ve doğranmış badem

• 2 tatlı kaşığı gül suyu

Güllabiye Helvası Nasıl Yapılır

Yayvan bir tencereye balı koyup ısıtın. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra ateşten alın.

Karıştırma kabında nişastayı önce az miktar suyla ezerek karıştırın. Kalan suyu yavaş yavaş kaba ilave ederek pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Nişastalı su karışımını yavaşça bala ekleyin. İyice karıştıktan sonra içine bademleri ve gül suyunu ekleyin ve tencereyi tekrar ateşe koyun.

Helvayı orta ateşte karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Helvanın rengi saydam bir sarıya dönüşüp tencerenin içinde yekpare bir top gibi toparlanmaya başladığında kıvama gelmiş demektir.

Piştikten sonra küçük yayvan bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra baklava şeklinde keserek servis edin.

Kaynak: Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı, 2022