­ SEBZELİ TOP TARHANA | Kültür Portalı

Sebzeli Top Tarhana - Denizli

Denizli Sebzeli Top Tarhana İçin Gerekli Malzemeler Nedir? 

  • Yarım kg top tarhana, 
  • 1 kg. balkabağı, 
  • 250 gr. börülce, 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, 
  • ½ çay kaşığı karabiber, 
  • 2 litre su. 

Denizli Sebzeli Top Tarhana Nasıl Yapılır?

Su kaynatılır ve tuzu ilave edilir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana eklenir. Daha sonra börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayınca balkabağı eklenir. Kabak piştikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ilave edilir. 2-3 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır

Kaynak: Hatice AYDINALP Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1026    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 03 Aralık 2018 Pazartesi