­ PATLICANLI ET KAPAMA | Kültür Portalı

Patlıcanlı Et Kapama - Denizli

• • 3 domates
  • • 5 patlıcan
  • • 1 fincan sıvı yağ

Patlıcanlı Et Kapama Nasıl Yapılır

Kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzülür. Orta boy tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika kavrulur. Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsak eklenir 10 dakika daha kavrulur. Soğan, yeşil biber, soyulmuş domatesler küp şeklinde doğranır etin üzerine ilave edilir. 10 dakika daha pişirilir. Üzerine 1 bardak su eklenir 10 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup uzunlamasına dörde bölünür. Kızan yağda yumuşayıncaya kadar kızartılıp alınır. Servis tabağına sebzeli et harcı yayılır üzeri kızarmış patlıcanlarla kapatılır. Sıcak olarak servis yapılır. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ikram edilebilir.

Görüntülenme Sayısı : 3990    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe