­ KÜRDAN KEBABI | Kültür Portalı

Kürdan Kebabı - Denizli

MALZEMELER : • 1 kilo patlıcan • 1 kilo kıyma • Yarım kilo domates • Yarım kilo biber • Kıyma harcı ( yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta) • İki yemek kaşığı salça, biraz tuz HAZIRLANIŞI : Kıyma harcı hazırlanıp, köfte yoğrulur. Patlıcanlar uzun şerit halinde kesilip tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletilir. Bu arada köfteler kızartılıp bir kaba alınır. Patlıcanlarda kızartılır ve fazla yağı kağıt havlu ile alınır. İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste konulur ve ortasına köfte koyulup kenarları kapatılır. Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyularak kürdan batırılır. Salça sulandırılıp üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir. SERVİS : Sıcak olarak servise sunulur. Tarif: Seval KESER Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1424    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Ağustos 2017 Salı