­ ÖRDEKLİ HAMAMI KÜLTÜR MERKEZİ | Kültür Portalı

Ördekli Hamamı Kültür Merkezi - Bursa

Hamam; "çifte hamam" tipolojisine uygundur. Eski "Yeni Hamam" olarak da bilinir. Yapımına Yıldırım Bayezid döneminde başlanmış olup, Bursa’nın Timur ordusu tarafından işgali nedeniyle yarım kalmıştır. Hamam Çelebi Mehmed döneminde tamamlanmıştır. 1485’te Çandarlı İbrahim Paşa, hamamın duvarına bir çeşme yaptırmıştır. Uzun bir süre harap durumda olan yapı, 2006-2008 yılları arasında kültür merkezi işlevi verilerek, restore edilmiştir. Hamam bünyesinde; biri büyük diğeri küçük iki adet seminer salonu, fuaye salonu, kahve salonu, sergi salonları, geleneksel sanatlar kurs ve uygulama salonları ve Türk mutfağından yemeklerin sunulacağı bölümler yer almaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Kültür Merkezi
Kültür Turizmi
Abdal Mah. Haşim İşcan Caddesi'nde yer alan Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'ne ulaşım metro ve otobüslerle sağlanabilmektedir.
Haşim İşcan Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 44106    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2021 Salı