­ I. MURAD HÜDAVENDİGAR CAMİ | Kültür Portalı

I.Murad Hüdavendigar Cami - Bursa

Çekirge semtinde, ovaya hakim bir tepenin üzerinde kurulan caminin 1365-1366 yıllarında yapıldığı bilinmektedir. İki katlı olan binanın üst katında 18 odalı bir medrese bulunmaktadır. Cami ile medresenin birlikte yapılması camiye anıtsal bir özellik katmaktadır. Alt katta iki eyvan ve 6 odası bulunmaktadır. Ters T planı ile yapılan caminin orta kubbesinin altında asıl namaz kılınan yer ve yanlarında birer eyvanla odaları vardır. Caminin içinde tam kubbenin altında bir şadırvan bulunmaktadır. Rum bir mimar tarafından yapıldığı bilinen caminin; taş, tuğla ve devşirme malzemelerle örülen duvarları çok kalındır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Çekirge semtine gitmekte olan dolmuş ve otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
Çekirge Mahallesi 1. Murad Caddesi Dolapçı Sokak Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 36956    Eklenme Tarihi : 04 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Şubat 2021 Salı