­ KAŞIK SAPI | Kültür Portalı

Kaşık Sapı - Bolu

Kaşık Sapı Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 yumurta
  • Un
  • Su
  • Tuz Keş
  • Ceviz içi

Kaşık Sapı Nasıl Yapılır?

Malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ufak bezelere ayrılır. Oklava ile açılır. Yaklaşık 5 cm.lik kareler kesilir. Mümkün ise ince bir oklava, bir çubuk veya kaşık sapı kare şeklindeki hamurun alt ve üste gelecek şekilde yerleştirilir. Diğer iki köşede üst üste getirilerek hafif büzülür. Kaynayan tuzlu yağlı suya atılarak pişirilir.Süzülerek soğuk suya alınır. Servis tabağına alınınca kızarmış keş ve ceviz gezdirilir.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1291    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi