­ SAMSI | Kültür Portalı

Samsı - Muğla

Samsı Tarifi:

Samsı İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

Hamuru için: 

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • su

İç harcı için: 

  • 1 su bardağı dövülmüş badem 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz 
  • 1 su bardağı toz şeker

Kızartmak için: 

  • 3 su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:

  • 1300 gr toz şeker
  • 1 litre su

Samsı Nasıl Yapılır?

Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur, 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır. Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır, büzerek oklavadan çıkarılır, dilimler halinde kesilir. Dilimler, kızgın yağda kızartılır. Tatlının hamuru hazırlanırken diğer tarafta da şerbeti kaynatılır, kıvamını alınca soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet, sıcak samsının üzerine dökülür. Servisi, ılık da soğuk da yapılabilir.

Görüntülenme Sayısı : 589    Eklenme Tarihi : 15 Haziran 2017 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe