­ KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Kabak Tatlısı - Bolu

Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir?

  • 1,5 kg. soyulmuş tatlı kabak
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 5 adet karanfil

Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Küçük parçalar halinde doğranmış kabaklar yıkanıp tencereye dizilir. Üzerine şeker ve karanfil konur. Kısık ateşte suyunu salıp, tamamen çekene kadar ağır ağır pişirilir. Kabakların kızarıp parlıyor olması gerekir. Arzu edilirse kabaklar bir müddet fırına verilir. Üzerine ceviz dökülerek servis yapılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 824    Eklenme Tarihi : 22 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi