­ KALBUR HURMASI | Kültür Portalı

Kalbur Hurması - Bingöl

KALBUR HURMASI Malzemeler: 2 yumurta ½ su bardağı yoğurt ½ bardak süt ½ bardak su ½ bardak sıvı yağ 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı karbonat ) Tuz ve aldığı kadar un 2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)

 

Hazırlanışı: Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dk kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır oval şekil verilir. Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırılıp açılır ve mekik şeklinde yuvarlanır (endenin iri bölümünde de olabilir). Kızgın yağ içinde kızartılır. Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2187    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi