­ KADAYİF | Kültür Portalı

Kadayif - Bingöl

Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler • Yarım kilo tel kadayıf • 5 yemek kaşığı tereyağı • 250 gr fıstık ya da ceviz Kadayıf şerbeti için malzemeler • 3 bardak toz şeker • 4 bardak su • Yarım limonun suyu

Kadayıfı hazırlayın • Kenarları yüksek olmayan bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. • Fıstıkları dişe gelecek parçalar haline gelene kadar dövün. • Çiğ kadayıfı iyice didikleyin ya da bıçakla doğrayın. • Kadayıfı tereyağı ile yoğurun. • Kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın. • Dövülmüş fıstıkları kadayıfın üzerine yayın. • Kalan kadayıfı fıstıkların üzerine gelecek şekilde bastırarak tepsiye yayın. Kadayıfı şerbetleyin • Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine yedire yedire dökün. • Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın. • Tatlınız oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın. • Soğuyan tatlınızı dilimleyip servis edin. Afiyet olsun! Kadayıf yapmanın püf noktaları • Kadayıfları olabildiğince küçük parçalara bölün. • Kadayıfı tepsiye mümkün olduğunca sıkı yayın. • Yoğururken kadayıfa tereyağını iyice yedirin. • Kadayıfın şerbetten daha ılık olmasına dikkat edin Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1108    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi