­ ÇULLAMA | Kültür Portalı

Çullama - Karaman

Çullama Tarifi

Çullama İçin Gerekli  Malzemeler Nelerdir?

- 1 su bardağı tereyağı,

-yarım kg. kıyma, 

-1 fincan pirinç, 

-2 adet soğan,

-1 fincan un, 

-1 demet maydanoz,  

-yeteri kadar  tuz, karabiber ve

-4 adet yumurta.

 Çullama Nasıl  Yapılır?

Pirinç haşlanır. Maydanozun yarısı ve soğan ince doğranır. Kıymaya ilave edilir. Haşlanmış pirinç, tuz ve biber konularak yoğrulur. Köfte yapılır. Bir tencerede tuz ile su kaynatılır. Köfteler bu suda haşlanarak kevgirle alınır ve süzdürülür. Yumurtalar unla çarpılır. Köfteler unlu yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Yumurtaların çul çul uzaması özelliğidir. Soğan ve maydanoz piyazı ile servis yapılır. Not: Çullama yumurtaya bulanarak yapılan tüm kızartmalara verilen ortak addır.  Tarif Mehmet Taş.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 1873    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı