­ MANCAR DOLMASI | Kültür Portalı

MANCAR DOLMASI - Bartın

Mancar Dolması Malzemeleri Nelerdir? 

  • Yarım kg mancar (karalahana)
  • İç Harcı İçin
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pul biber

Mancar Dolması Nasıl Yapılır?

Mancarlar (karalahana) suda haşlanır. İç malzemesi için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır. Mancarların içine bir miktar koyulur ve sarılır. Sarılan mancarlar tencereye dizilir. Mancarların üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
 
Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Görüntülenme Sayısı : 2053    Eklenme Tarihi : 04 Ekim 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe