­ BAZLAMA | Kültür Portalı

Bazlama - Kırıkkale

Malzemeler: Maya (Daha önce yoğrulmuş hamur yada yaş maya) un, su, tuz Yapılışı: Un, su ve tuz hamur gibi yoğrulurken içine maya katılır. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzerine bir bez ile sarılarak iki saat mayanın gelmesi beklenir. Mayası gelen hamur avuç içi büyüklüğünde bezelere bölünür. Oklava yardımı ile hamur bir parmak kalınlığında saçılır. Sacın üzerinde pişirilir. Kimi zaman tereyağı ile yağlanarak saklanır. Kimi zaman ise sade saklanır. Genelde sabah kahvaltıları için yağda ısıtılarak yenir.

Görüntülenme Sayısı : 3149    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2017 Salı