­ ZETİYANİ | Kültür Portalı

Zetiyani - Ordu

Zetiyani

Zetiyani İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Safran
  • Ceviz
  • Sarımsak (2-3 diş)
  • 1 bütün tavuk ve tavuk suyu
  • Tuz

Zetiyani Nasıl Yapılır?

Bütün tavuk bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur ve soğuk servis edilir.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1065    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe