­ AMASYA PANCAR YEMEĞİ | Kültür Portalı

Amasya Pancar Yemeği - Amasya

Amasya'da pancara kuş ekmeği de denimektedir.

Amasya Pancar Yemeği Malzemeleri Nelerdir?

• 1 kg ot pancarı (Kuş ekmeği de denir

• 200 g kıyma

• 1 kuru soğan

• 1 yemek kaşığı salça

• Yağ tuz

• Tercihen pastırma yoksa çemen

• 1 çay bardağı pilavlık bulgur

• 3 adet yumurta

• 1 demet maydanoz

 Amasya Pancar Yemeği Nasıl Yapılır?

Soğanla kıyma yağda kavrulur. Üzerine ayıklanmış kıyılmış yeşil pancar otu konup soldurulur sonra bulgur bir miktar çemen, tuz, salça ilave edilir. 2 su bardağı sıcak su konularak kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerekte servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3322    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi