­ ETLİ ERİK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Etli Erik Yemeği - Bursa

Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü etli erik yemeği bahar aylarında yeşil eriklerin lezzeti ile kuzu etini bütünleştiren özel gün yemeklerindendir.

Malzemeler:

-Bir Baş Soğan -300 gr Kuşbaşı Kuzu Eti -200 gr Kuru Erik veya Yeşil Erik -Tereyağı -2 Bardak Su -Tuz

YAPILIŞI:

Erikler bir saat sıcak suda bekletilerek yumuşatılır, süzgeçten geçirilerek çekirdekleri çıkartılır. Tencereye tereyağı eritilerek küp şeklinde doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulan soğanlara kuşbaşı kuzu etleri ilave edilerek etler suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Pişen etlere su ve erikler ilave edilerek bir süre daha kaynatılır. Tuzu atılır, tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık on dakika daha pişirildikten sonra ocağın üzerinde alınır sıcak olarak servis yapılır.

English

It is a special day meal that integrates the flavor of green plums of the spring season and lamb meat and where we can feel the influence of the Ottoman palace cuisine.

INGREDIENTS:

- One Onion - 300 gr diced Lamb Meat - 200 gr Dry Plum or Green Plum - Butter - 2 Cups Water - Salt

PREPARATION:

Plums are kept in hot water for one hour to make them soft, then there are filtered and the stones are removed. Chopped onions are added to the melted butter in a pan. The diced lamb meat is added to the onions after they become pinkish, and are cooked until the water from the meat diminishes. Water and plums are added to the fried meats and are boiled for a while. Then salt is added and the dish is cooked for ten more minutes with its lid on the pan. It is then served hot.

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 3113    Eklenme Tarihi : 07 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2018 Cuma