Hangel - Kars
Hangel Malzemeleri:
- 1 kg. un
- Üç bardak su
- Bir tutam tuz
- İki adet yumurta
- Bir baş soğan
- 200 gr. tereyağı
- Bir yemek kaşığı salça
- Bir kilo yoğurt
- İki diş sarımsak
Hangel Yapılışı:
1 kilo un 2 yumurta ile bir tutam tuz ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Daha sonra 5 veya 4 künde haline getirilir. Her bir künde yufka halinde açılıdır. Açılan yufkalar ağaç peşkun üzerinde bir bıçak ile el desteği ile kare şeklinde kesilir. Daha sonra kesilen kare şeklindeki hamurlar büyük bir kazan içerisine konan sıcak su, iki yemek kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvı yağ ile pişirilir. Bu pişirme süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Büyük kazan içerisindeki pişen kare şeklindeki hangeller büyük bir süzgeçten geçirilerek içi yoğurtlanmış bir tepsiye dökülür. Önceden hazırlanmış olan sarımsaklı yoğur ilave edilir. Daha sonra tereyağında pembeleşmiş soğanlar hangelin üzerine ilave edilerek servise sunulur.
Kars Geleneksel Mutfak
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5642
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
10 Mart 2020 Salı