­ KARALAHANA (PANCAR) DİBLESİ | Kültür Portalı

Karalahana (Pancar) Diblesi - Giresun

Malzemeler:

1 bağ karalahana, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 adet soğan,  yarım kaşık tuz  ve 1 adet acı biber.

Hazırlanışı:

Yıkanmış karalahanalar ince ince kıyılır. Kıyılmış olan karalahananın yarısı tencereye yayılarak üzerine pirinç ve küçük doğranmış soğanlar konur. Üst kısmına lahanın diğer yarısı yayılarak tuz serpilir ve ağzı kapatılarak ateşte pişmeye bırakılır. Başka bir tavada tereyağı eritip üzerine biber ilave edilir. Diblen pişmeye yakın hazırlamış olduğumuz  tereyağı üzerinde gezdirerek dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun..

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 893    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2018 Salı