­ MENDEK ÇORBASI | Kültür Portalı

Mendek Çorbası - Giresun

MALZEMELER:

1 bağ mendek, 1 fincan pirinç, 1 adet soğan , 1 su bardağı et suyu, 1 su bardağı kuru fasulye, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 fincan mısır unu, biber , tuz ve su.

HAZIRLANIŞI: Bir tencere su ve et suyu katılarak kaynatılır, Mendek yıkanır, ayıklanır ve doğranarak kaynayan suyun içine ilave edilir. Haşlanmış fasulyelerde eklenir. Biraz pirince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edilir. Unun topaklanmamamsına dikkat edilir. Pişmesine yakın pirinci ilave edilir, pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan çorbanın içine ilave edilir. Tuzu eklenierek bir süre daha kaynadıktan sonra pişme işlemi tamamlanarak mendekler  ateşten alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Çorba
Görüntülenme Sayısı : 3404    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma