­ AMASYA PÂLUZE'Sİ | Kültür Portalı

AMASYA PÂLUZE'Sİ - Amasya

• 1 bardak nişasta

• 5 bardak su

• 1 bardak toz şeker

• 1 kaşık tereyağ

• 1/2 bardak ceviz içi

Yapılışı: 4 bardak su kaynatılır. 1 bardak su ile nişasta karıştırılır ve kaynar suya ilave edilir, karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak ve soğuk olarak yenir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1298    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi