­ DEVİN (DEWÎN) | Kültür Portalı

Devin (Dewîn) - Hakkari

Malzemeler: 2 kg yoğurt, 1 kase pirinç, 1 su bardağı sıvı yağ, çatı (yabani kekik)

Yapılışı: Yoğurt, bir miktar su ile çırpılıp ocağa konur. İçine pirnç eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınır. Tavada kızdırılan yağın içine kekik katılır. Kaselere alınan çorbanın üzerine kızgın yağ dökülerek servis edilir. 

6 kişilk yemek 5 dakikada hazırlanır 20 dakikada pişer.

 

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2072    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mayıs 2018 Pazartesi