Devin (Dewîn) - Hakkari
Malzemeler: 2 kg yoğurt, 1 kase pirinç, 1 su bardağı sıvı yağ, çatı (yabani kekik)
Yapılışı: Yoğurt, bir miktar su ile çırpılıp ocağa konur. İçine pirnç eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınır. Tavada kızdırılan yağın içine kekik katılır. Kaselere alınan çorbanın üzerine kızgın yağ dökülerek servis edilir.
6 kişilk yemek 5 dakikada hazırlanır 20 dakikada pişer.
Ayran Çorbası
Görsel Sahibi: Hakkari Mutfağı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2859
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Mayıs 2018 Pazartesi