­ KURU PATLICAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kuru Patlıcan Yemeği - Tokat

MALZEMELER:

• 6 adet kurutulmuş patlıcan • 500 gr kuşbaşı kuzu eti • 1 çay bardağı bulgur • 2 adet kelle soğan • 1 yemek kaşığı salça • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı pul biber • 1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI: • Patlıcan yumuşayıncaya kadar haşlanır ve küp şeklinde doğranır. • İki kere soğuk su ile suyu değişilir, kenarda tutulur. • Kuzu eti tencerede çevrilir. • Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış kelle soğan tereyağında kavrulur. • Soğan öldükten sonra salçası ve iki su bardağı su ilave edilir. • Patlıcanlar ile bulgur konduktan sonra tuz, pul biber ile tatlandırılıp kısık ateşte patlıcanlar pişene kadar ağzı kapalı kaynatılır. Öneri: yemek piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla yenilebilir. Kuru patlıcan tarifi: Patlıcanlar ince alaca soyulur. Boylamasına 4’e bölünür. Sap kısmı bütün bırakılır. Tuzlu suya batırılır (böceklenmesini önlemek için). İpe takılır ve güneşte kurutulur. Güneş olmayan yerde kurursa rengi kararır.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 2117    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 13 Kasım 2017 Pazartesi