­ KADGE DIFSE (PEKMEZ TATLISI) | Kültür Portalı

Kadge Dıfse (Pekmez Tatlısı) - Şırnak

Malzemler: Pekmez, ceviz, kepekli un, çekirdeksiz üzüm, tuz şeker YAPILIŞI: Kepekli un hamur şekline getirilir. Hamurun içine hafi bir pekmez katılır. Ceviz içi öğütülür, çok az ezilmiş incir veya çekirdeksiz üzüm ile karıştırılır. Hamur ceviz büyüklüğünde önce yuvarlanır. sonra açılır. Ceviz karışımı içine konulur. ve kapatılır. Pekmezden şerbet yapılır ve ateşte kaynatılır. Yapılanlar bu şerbetin içine konulur. bir süre kaynadıktan sonra, ateşten indirilir. soğutulur ve servis yapılır. Kış mevsiminin en popüler tatlısıdır. KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Görüntülenme Sayısı : 2903    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe