­ ISMEYKET | Kültür Portalı

Ismeyket - Siirt

MALZEMELER 500 gram ince bulgur 250 gram kıyma İki adet haşlanmış patates 1 yemek kasığı salça 2 yumurta Maydanoz 1 kuru soğan Karabiber, kırmızıbiber, tuz Kızartmak için sıvıyağ HAZIRLANIŞI Bulguru kaynar su ile ıslatılır. Bulgur suyunu çektikten sonra domates salçası ilave edilir ve iyice yoğrulur. Daha sonra patatesler ilave edilip yoğrulmaya devam edilir. Ardından kıyma ve yumurtalar ilave edilip, biraz daha yoğrulur. Bu malzemeler iyice özleştikten sonra maydanoz, baharat ve tuz ilave edilir. Daha sonra irice köfte sekli verilerek, üst kısımlarına hafifçe bastırılır. Son olarak kızgın yağda kızartılır ve servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 6175    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe