­ KAYMAKLI BAKLAVA | Kültür Portalı

Kaymaklı Baklava - Afyonkarahisar

Patlıcan Böreği ( Badılcan Böreği ) Malzemeleri Nelerdir? 

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 500 g dana kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Patlıcan Böreği  Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar boyuna alacalı soyulur. Bıçakla birkaç yerinden delinerek, bütün olarak kızartılır. Diğer tarafta kıyma, maydanoz, yumurta, karabiber, kırmızıbiber ve tuz karıştırılarak harç hazırlanır. Kızaran patlıcanlar bıçakla ufak ufak kıyılır. İçine bir adet domates küçük küçük doğranır ve hazırlanan harcın yarısı ilave edilerek, iyice karıştırılır. Kenarı yüksek bir tepsiye, hazırlanan patlıcanlı karışım yayılır. Üzerine kalan kıymalı harç ilave edilir ve üzeri halka şeklinde dilimlenmiş domates ve yeşil biberle süslenerek 30 dakika fırınlanır.

Not: Afyonkarahisar'da "Patlıcan" sözcüğü "Badılcan" olarak kullanılır. Afyonkarahisar'a özgü bir yemektir.

Kaynak: Afyonkarahisar Yöresel Lezzetleri , Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları 2018

 

Görüntülenme Sayısı : 3200    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Şubat 2020 Perşembe