­ DÜZOBA YAYLASI | Kültür Portalı

Düzoba Yaylası - Ordu

Kumru İlçesi yayla bakımından zengindir ve Erikçeli (Bakacak) Yaylası, Ericek Yaylası, Düzoba Yaylası bunlardan en önemlileridir. Düzoba Yaylası merkez haline getirilmiş ve Mayıs ayının sonu ile Ekim ayının başı arasında her Pazar günü yayla pazarı kurulmaktadır. Ramazan ve Kurban Bayramı’nın ilk günü bilinmeyen bir tarihten bu tarafa Fizme’de güreşler tertip edilmektedir. Düz Oba Yayla Şenlikleri'nin amacı sanatsal etkinlikler sportif yarışmalar, yağlı güreşler, mahalli güreş yarışmaları yaparak ilçede dayanışmayı sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Şenlikler 23-24 Temmuz tarihleri arasında Kumru Kaymakamlığı ve Kumru Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ulusal bir festivaldir.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi

Ordu Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Düzoba Yaylası'na ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Kumru / Ordu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7605    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2022 Pazartesi