­ BULGUR ÇORBASI | Kültür Portalı

Bulgur Çorbası - Ankara

Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı torba yoğurdu
  • 3 diş sarımsak
  • Nane
  • Tuz

Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Bulgur suda haşlanır. Haşlandıktan sonra bulgurun soğuması beklenir. Soğuduğunda suyu süzülmez, içine sarımsaklı yoğurt, nane ve tuz konularak karıştırılır. Sıcak yaz günlerinde yapılan bir çorba olup taze kelle soğanla içilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 892    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Kasım 2019 Pazartesi