­ SIRALİ CAMİ | Kültür Portalı

Sırali Cami - Niğde

Sırali Mahallesindedir. Caminin inşa kitabesi yoktur. Ancak caminin güneybatı köşesinde yine aynı isimle anılan bir çeşme vardır. Bu yapı üzerindeki kitabeye göre, 1124 H./1712 M. Tarihinde yenilenerek daha önce var olan çeşmenin yerine yapıldığı, bu durumda caminin de 1712 yılı civarında yapıldığıdır. Günümüze bazı onarımlarla gelen cami, orijinal özelliğini kısmen korumakta ve işlevini devam ettirmektedir. Yapı dıştan 9.30x12.60 metre boyutlarında enine dikdörtgen planlı, düz ahşap tavanlı camiler gurubuna girer.

Yapının son cemaat yeri yoktur. Batı yönüne yakın zamanda briketten iki şerefeli minare yapılmıştır. Yapının duvarlarında kaba yonu taş, mihrap, sütun ve kemerlerde ince yonu taş, örtü sisteminde ahşap malzeme kullanılmıştır. Sade inşa edilen yapı da önemli bir bezeme yoktur.

Kaynak: Nİğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Niğde kent merkezindeki camiye yaya olarak ulaşılabilir.
Paşalar Caddesi Sırali Mahhallesi Çeşmeli Sokak Merkez/Niğde

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7308    Eklenme Tarihi : 28 Aralık 2012 Cuma    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi