­ KOYUNOĞLU ŞEHİR MÜZESİ VE KÜTÜPHANESİ | Kültür Portalı

Koyunoğlu Şehir Müzesi Ve Kütüphanesi - Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir müze ve kütüphanedir. Tarihî Konya Evi Müzesi ve Kütüphanesi ile büyük bir koleksiyona sahiptir. Geniş bir alan içinde 3 bin metrekare teşhir mekânı bulunan müzenin giriş katında Anadolu medeniyetlerine ait arkeolojik buluntular, sikke, hat eserleri, tabiat tarihi bölümü ve tematik sergiler yer almaktadır. Birinci katında etnoğrafik eserler, halı, kilim ve tespih koleksiyonu sergilenmektedir. Aynı katta başta el yazması eserler olmak üzere 35 bin ciltlik zengin bir kütüphane bulunmaktadır. Müze pazar haricinde haftanın her günü ziyarete açıktır.

Kaynak: Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Medeniyetler Şehri Konya" broşüründen alınmıştır. Yayın No: 231 Baskı Tarihi: Kasım 2015

Konya Gezilecek Yerler

Şehir merkezindedir.
Üçler Mezarlığı arkası, Topraklık Caddesi, Koyunoğlu Sokak Karatay/KONYA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16922    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2021 Pazartesi