­ TANDIR FASULYESİ | Kültür Portalı

Tandır Fasulyesi - Nevşehir

Tandır Fasulyesi Malzemeleri: 

  • Haşlanmış kuru fasulye
  • parça et
  • salça
  • baharat
  • yağ
  • çömlek/güveç

Tandır Fasulyesi Yapılışı: 

Haşlanmış kuru fasulye et ile kavrulduktan sonra çömleğe konur. Suyu eklenerek 3-4 saat tandırda pişirilir. Baharatları ilave edildikten sonra bir saat daha kaynatılıp, servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü arşivinden yararlanılmıştır.

Nevşehir Geleneksel Mutfak

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 3290    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Mart 2020 Salı