­ KURU YUFKA | Kültür Portalı

Kuru Yufka - Bartın

Kuru Yufka Malzemeleri Nelerdir? 

  • 5000 g Un 
  • 3000 g Su 
  • 30 g Tuz 

Kuru Yufka Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kaskatı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 884    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi