­ KAYSERİYYE BEDESTENİ | Kültür Portalı

Kayseriyye Bedesteni - Mardin

Halk arasında Kaysariya ya da Bedesten şeklinde tanınır. Ulu Caminin kuzeyinde çarşılar içindedir. Artuklu Dönemine ait olan bu yapı sürekli onarım görmüştür. Bedesten iki ana bölümden oluşur. Güneye bakan kısmında bir sıra dükkan bulunmakta; iç kısımda yine dışarıdaki dükkanlara benzeyen mekanlar yapıyı çepeçevre sarmaktadır. İç dükkanların bıraktığı orta mekan, iki sıra ayakla üçe bölünmüştür ve üzeri çapraz tonazlarla örtülüdür. Orta mekana güneyden iki, doğu ve batıdan birer kapıyla girilmektedir. Değişik yazıtlarda Ulu Cami Vakfına ve Kasım Padişah Medresesi Vakfına ait olduğuna dair bilgilere rastlanmaktadır. Kaynak: Mardin Valiliği, "Kent Haritası ve Şehir Planı", 2013

Bedesten
Ulu Cami'nin hemen üstünde bulunan ve 2. cadde olarak bilinen sokaktadır.
Ulucami üstü, Artuklu-Mardin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10021    Eklenme Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Aralık 2018 Cuma