­ BİN TEPELER | Kültür Portalı

Bin Tepeler - Manisa

Marmara Gölü’nün güneyinde, Gediz Ovası’nın kenarında, yaklaşık 90 kadar Tümülüs içeren Bin Tepeler ya da diğer adıyla Lidya Kral Mezarlığı bulunmaktadır. İki büyük tümülüsün, Kral Alyattese ve Kral Gyges’e ait olduğu sanılmaktadır. Tümülüslerin hemen hepsi ilk ve orta çağlarda soyulmuştur. Tapınağın arkasında MS. 400'lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen küçük kilise, ilk yedi kiliseden birisidir.

Lidya tümülüsleri, M.Ö. 6 ve 5'inci yüzyıllarda bu peyzajın önemini ortaya koyan unsurlardır. Kraliyet mezarlığı olarak Sardes’e sıkı bir şekilde bağlı olan Bin Tepe, daha erken ve daha geç dönemlere tarihlenen kalıntıları ile Lidya Dönemi'ne ait sadece bir mezarlık alanı değil, kültürün devamını gösteren bir anıttır.

Kaynak: Manisa Belediyesi internet sitesi

Manisa Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Kültür Turizmi
Salihli'den hareket edenlerin izleyeceği yol şudur: Salihli-Çökelek-Çökelek'ten sonra Akhisar Yolu boyunca devam ettiğinizde 10 kilometre sonra Bin Tepeler'i görebilirsiniz. Akhisar'dan hareket edenler ise Akhisar-Pınarcık-Gölmarmara-Hacıveliler-Hacıveliler'den sonra Salihli yolu boyunca devam ettiğinizde 2 kilometre sonra Bin Tepeler'i görebilirsiniz.
Salihli, Ahmetli, Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri sınırları içerisinde yer almaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 38738    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2021 Pazartesi