­ GÖKYAY VAKFI SATRANÇ MÜZESİ | Kültür Portalı

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi - Ankara

Gökyay Satranç Müzesi, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde, merkezi bir konumda tarihi dokuyu yansıtan eski Ankara evi mimarisinde hizmete açılmıştır. 1008 metrekarelik alan içerisinde 110 ülkeden 710  satranç takımının 4 ana tema üzerinde sergilendiği satranç müzesinde kültürel çağrışımlarla farklı bir yolculuğa çıkılabılır.

Akın Gökyay’ın 1975 yılında başladığı ve 412 satranç takımına ulaşan satranç koleksiyonu 31 Ocak 2012 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabına girmiş; Türkiye’deki tescilli, ilk ve tek satranç koleksiyonudur.

Kaynak: Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Ankara Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Altındağ İlçesi Samanpazarı Ulucanlar güzergahından geçen toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır.
Ulucanlar Cad. Basamaklı Sok. No:3 06230 Altındağ- Ankara
+90 (312)-312-13-04
+90 (312)-312-13-06
info@gokyaysatrancvakfi.org.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13715    Eklenme Tarihi : 22 Mart 2020 Pazar    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2020 Pazar