­ TEKKE ÇORBASI | Kültür Portalı

Tekke Çorbası - Kütahya

Malzemesi; Hamur için: Un, tuz, su. Çorba için; 100 gr. kıyma ,1 tatlı kaşığı domates salçası ,1 çay kaşığı biber salçası ,kuru nane ,tuz ,Karabiber, küçük soğan rendesi Hazırlanış: Un, tuz ve su yoğrulur. Açılıp birer santimlik kareler halinde kesilip bekletilir. Diğer tarafta tencereye biraz yağ konup soğan ve kıyma ile kavrulur. Salça ilave edilir. Bir iki defa çevirdikten sonra sıcak suya koyulur Tuz, karabiber ve nane ilave edilir. Kaynamaya başlayınca hamurlar içine ilave edilir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır.

Görüntülenme Sayısı : 2011    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı