­ SERME SIRIN | Kültür Portalı

Serme Sırın - Elazığ

Serme Sırın Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 2 kg yoğurt
  • 6 diş sarımsak
  • 250 g tereyağı
  • su

Serme Sırın Nasıl Yapılır

Karıştırma kabına un, su, maya ve tuz koyulup karıştırılarak hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan orta büyüklükte yufkalar açılarak ateşte sac üzerinde pişirilir. Bu yufkalar piştikten sonra tepsinin içerisine serilir yağlanır. Beş yufka yağlanarak üst üste serilir sonra bıçakla dilimler kesilir ve üzerine hazırlanan yoğurt bolca dökülür, sürülür. Üzerine kızartılmış tereyağı serpilir. Servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 4427    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 28 Kasım 2022 Pazartesi