­ ZÜNGÜL | Kültür Portalı

Züngül - Kilis

Züngül Malzemeleri nelerdir? 

  • 500 gr üzüm bastığı 
  • İki su bardağı un
  • Bir yumurta ya da
  • Bir yemek kaşığı kabartma tozu 
  • İki su bardağı zeytinyağı 
  • Bir çay kaşığı tarçın

Züngül nasıl yapılır?

Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5393    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2020 Çarşamba