­ ZÜNGÜL | Kültür Portalı

Züngül - Kilis

Malzemeler: 500 gr. üzüm bastığı, iki su bardağı un, bir yumurta ya da bir kaşık kabartma tozu, iki su bardağı zeytinyağı, bir çay kaşığı tarçın.

Yapılışı : Un, yumurta, kabartma tozu karıştırılarak bulamaç yapılır. Kare şeklinde avuç içi kadar kesilen üzüm bastıkları, hazırlanan bulamaç hamuruna batırılarak, kızgın zeytinyağında kızartılır. Servis tabağına alınarak, üzerine çekilmiş ceviz içi veya yeşil fıstık serpilir. Arzuya göre tarçın serpilerek servis yapılır.

Kaynakça : Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN )

Görüntülenme Sayısı : 2736    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Haziran 2018 Perşembe